Home
Israël 2012
Bali 2013
Gran Canaria 2013
Rusland 2013
Foto's Rusland 2013
Reünie POV 2013
Egypte 2014
Fotomiddag bestuur
Ubbergs Volkslied
Verhuizing
Foto's verhuizing 1
Foto's verhuizing 2
koningspaar BUB
keizerspaar BUB 2007
keizerspaar BUB 2012
Kermis 2010
Schuttersfeest 2011
gedichten
van arts naar .....
Kopstukken familie 1
Kopstukken familie 2
Nog meer kopstukken
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Sitemap

 

VERHUIZEN!!!

 

Naar de:

 

 

 

Omstreeks september 2009 gaan wij Koningsholster verlaten.

Tenslotte zijn wij nu Keizerspaar en geen Koningspaar.

We vertekken naar een appartement, maar natuurlijk blijven we Beek trouw.

Op deze bladzijden vindt u o.a. de vorderingen van de bouw, tekeningen en andere wetenswaardigheden betreffende de verhuizing.

 

Natuurlijk zijn we al druk bezig met het denken over inrichting en zo. Welke kleur, laminaat of vloerbedekking enz.

We moeten nu ook beginnen met het "puinruimen". Tenslotte gaan we van een eengezinswoning naar een appartement en dat scheelt nog al wat ruimte. Dus mocht je nog iets nodig hebben, vraag het, misschien hebben wij het wel over.

De keuken en de tegels voor keuken, toilet en badkamer hebben we al uitgezocht. De foto's hiervan vind je op de sub-pagina foto's verhuizing.

 

21 maart 2009.

Vandaag begonnen  met de zolder. Wat een zooi kom je dan tegen. Voor wie het kan gebruiken: spellen, koffers, tassen, noem maar op.

Ook weer naar de bouw wezen kijken. (zie foto's) Ze zijn de kozijnen er aan het inzetten en bij het andere blok wordt de buitenmuur gemetseld.

De kozijnen worden rood en je weet mooi rood is niet lelijk.

 

4 april 2009.

Bij de bouw wezen kijken. De kozijnen en de voordeuren zijn er ingezet. Ook zijn ze bij ons blok de buitenmuren aan het metselen.

 

9 april 2009.

Ik kwam met de bus langs de bouw en kon zien dat ze de voorzijde van ons blok aan het metselen waren, dus vlug met de mobiele een paar foto's gemaakt.

 

11 april 2009.

Wezen kijken voor een eethoek. We zijn geslaagd, alleen paste de kleur niet zo goed bij het bankstel. Dus... inderdaad, ook een nieuw bankstel gekocht.

 

24 april 2009.

Afgelopen zondag het oude kinderspeelgoed uitgezocht.

Houten blokken, Lego, Barby's, knuffels, poppen, boeken, schoolschriften... noem maar op.

Het goede/hele speelgoed heben we bewaard en het kapotte/vuile speelgoed is vandaag met het vuilnis weg gegaan.

Nu nog het laatste stukje achter het schot (oude pc, encyclopedie en verdere verrassingen) en het meeste "bukwerk" zit er op.

Vandaag zijn wij weer wezen kijken bij de bouw. De betonplaat van de galarij boven ligt er en het metselwerk schiet ook op.

 

30 april 2009.

Alles achter de schotten is weg. Er kwam nog van alles achter weg. Vooral "oud papier": Okkies, Taptoes, oude schoolboeken, tekeningen enz. 

Nu kunnen we met de schuren beginnen.

 

5 mei 2009.

De eerste dinsdag van de maand. Het oud papier wordt gelukkig opgehaald. Na het opruimen van de zolder hebben we 14 (!!) dozen en doosjes met oud papier. Verder nog een encyclopedie en andere boeken die, nu iedereen internet heeft, nooit meer gebruikt worden.

 

 

17 mei 2009.

Begonnen (en afgemaakt) de schuur aan de voorkant. 

Wat een zooi!!!

Eerst de kast die daar stond leeggemaakt en in elkaar geslagen. Daarna de rest van de schuur. We hebben het meeste maar gelijk weggegooid; spijkers en schroeven die nooit gebruikt worden (je weet maar nooit), halve bussen verf en ga zo maar door. Het scheelt ontzettend veel ruimte.

 

24 mei 2009.

Op naar de schuur aan de achterkant. Over rotzooi gesproken. Eerst weer een kast opgeruimt en gesloopt. En toen: oud tuingereedschap, gipsblokken, hout, bloempotten en nog meer "goed" spul wat misschien nog eens van pas komt.

Van alles wat er stond na de opruiming hooguit 10% overgehouden en de rest ...afval.

 

7 juni 2009.

Marian is naar het huis wezen kijken. Ze zijn met het dak en de binnenmuren bezig (zie foto's)

Voor donderdag 18 juni hebben we een uitnodiging ontvangen van Oosterpoort. We worden in het Kulturhus ontvangen met koffie, krijgen informatie van de aannemer, Oosterpoort en huurderverening Het Blok en gaan daarna naar het huis kijken.

 

18 juni 2009.

Voor het eerst in ons nieuwe appartement geweest!!

Alle nieuwe bewoners hadden van Oosterpoort een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst in het Kulturhus.

We werden ontvangen met een kopje koffie/thee en een heerlijk gebakje. Iedereen kreeg de gelegenheid zich zelf voor te stellen zodat je elkaar alvast een (beetje) leerde kennen. Ook hebben we kennis gemaakt met onze nieuwe buurman/vrouw.

Daarna kregen we informatie en uitleg over de voortgang van de bouw. Een van de mededelingen was dat de oplevering in oktober (ipv september) zou plaats vinden. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen.

Een ander punt dat besproken werd was de benoeming van een bewonerscommissie. Na informatie over de bewonersverenigng "Het Blok" uitleg het nut van een bewonerscommissie stelde zich 7 kandidaten beschikbaar. Omdat de commissie maar uit 4 leden zou bestaan zijn er vier kandidaten uitgezocht. (2 van de beneden en twee van de boven etage).

Na het "kulturhus" gedeelte zijn we met zijn allen naar de bouw wezen kijken. Omdat de muren nog niet afgewerkt waren kwamen de appartementen nogal klein over (wij waren hierover al gewaarschuwd door de projectleider).

Wij zijn toen ons appartement binnengegaan. De douche was betegeld, maar voor de rest moet alles nog afgewerkt worden. Leidingen liepen nog over de vloer en de muren.

Ook hebben we foto's gemaakt van ons uitzich vanuit de kamer.

Na dat we alles bekeken hadden en een tijdje met elkaar hebben staan kletsen ging ieder weer zijn eigen weg.

Al met al was het leuk om je nieuwe huis te zien en de bewoners

te ontmoeten.

We zullen elkaar weer tegenkomen bij de volgend bijeenkomst van Oosterpoort.

 

2 augustus 2009.

Een hele tijd door diverse omstandigheden (oa Kermis) niets meer geschreven. Maar nu dan een up-date.

Gisteren zijn wij wezen kijken. Het begint er nu op te lijken.

De ramen zitten er in, de steigers en de hekken zijn weg, de rotzooi is opgeruimd.

Ik ben op ons terras geklommen (eea moet nog opgehoogd worden) en heb door het raam heen foto's gemaakt.

Wat Koningsholster betreft: de boekenkast is afgebroken, de boeken ingepakt. Ook de kleren uitgezocht en een 4-deurskast half afgebroken maw, het is nu nog maar een 2-deurs kast.

Op de achterkamer staan nu ongeveer 25 dozen die mee moeten. De rest komt in de komende tijd er bij.

Wat de aankopen betreft: een douchecabine (halfrond), een douchebak, cd/dvd rekken, kasten voor op de badkamer, pc-tafel en een inbouw kookplaat gekocht.

 

9 augustus 2009.

Weer aan het inpakken geweest.

Schalen en mokken uitgezocht, glazen uitgespoelt en ingepakt. Als er veel visitie komt, zelf glazen meenemen, bij ons is het meeste ingepakt.

Ook handdoeken, theedoeken en washandjes gewassen en schoon in dozen gestopt. Wel genoeg overgehouden voor de komende weken.

Wie in de kast in de kamer kijkt weet niet wat hij ziet, ....leeg, leeg,leeg!!

Maar dat zal de komende weken nog wel erger worden, alles wat we nu doen hoeven we later niet meer te doen.

Wie nog spullen nodig heeft... te laat, deze week is alles opgehaald.

We hebben zin in de verhuizing, eindelijk weg uit Koningsholster. Maar al dat werk, dat valt niet meer mee. We kunnen aftellen, nog ongeveer 10 weken te gaan.

 

 

 

 

13 september 2009.

 

Eerst september, toen oktober en nu november.

Donderdag konden wij in het appartement gaan kijken en meten.

Toen werd ons verteld dat de oplevering pas in november zou plaatsvinden nadat de infrastructuur helemaal klaar is. Dit heeft natuurlijk ook zijn voordelen omdat je dan niet door modder enzo hoeft te banjeren, maar het duurt nu toch wel erg lang voordat ik vakantie krijg. Het moet ook wel een beetje opschieten want ik heb mijn winterkleren al lang ingepakt en veel zin om die weer uit te pakken heb ik nu ook niet.

Maar nu het goede nieuws: wij vonden het fantastisch,

een schitterende keuken (zie foto's), mooie douche en meer dan voldoende ruimte.Het kan ons niet vlug genoeg gaan.

Vanaf het vorige schrijven is ons huis ook iets leger geraakt. Sjoerd kwam langs en die wou graag de (gel) openhaard, het vloerkleed en het dvd rek hebben. Hij nam het maar gelijk mee. Ons kamer wordt wel erg leeg nu. (zie onderstaande foto.)

 

 

Ook zijn er deze week diverse spullen naar de rommermarkt van de KNA gegaan. En de rest .... in de container.

 

3 oktober 2009.

 

We zijn maar weer eens wezen kijken. De bestrating en zo begint er een beetje op te lijken. Ook de hekken bij de balkons zijn nu geplaatst. Zelfs deze zijn niet recht. Apart...maar wel mooi.

 

 

Het duurt ons wel allemaal een beetje te lang (Hoezo ongeduldig?)

Marian is druk met de gordijnen bezig, een hele klus nog.

Ook de tuin begint al aardig leeg te raken. Vorig weekend is Theo ook enkele planten op komen halen.

 

 

 

 

Toch moet er nog wel heel wat gebeuren, maar de meeste dingen kunnen we nu nog niet doen zoals laminaat verwijderen, de laatste dozen inpakken enz.

We hebben de verhuiskaarten al wel besteld. Deze zullen zo afgeleverd worden en dan kunnen we (Marian) de enveloppen al vast schrijven.

Als je per post een verhuiskaart krijg let dan op de postzegel.

 

 

18 oktober 2009.

 We zijn weer eens wezen kijken. Het begint er op te lijken.

Het terras is gelegd dus we kunnen al buiten zitten.

  

 

 

Ook zijn ze nu met de fietsenstalling bezig.

 

  

 

 

Er is een appartement vrijgekomen en volgens de website van "Entree" is deze per 25 november opgezegd. Wij denken dan ook dat we eind november de sleutel zullen krijgen. Als dat zo is wordt het hard werken op mijn verjaardag.

De verhuiskaarten hebben we ontvangen en vandaag zijn we bezig geweest met het adressenbestand op de computer. We kunnen nog geen adres-stickers printen ...... de zwarte inkt is op.

Zodra er nieuwe inkt in zit kunnen we eea uitprinten en beginnen met de verhuiskaarten zover als mogelijk in orde maken.

 

15 november 2009.

 

Yes, Yes, Yes!!! Woensdag 25 november krijgen we de sleutel.

Winfried komt de eerste week behangen (glasvezelbehang) enz.  Gisteren hebben we de afgespraak gemaakt dat vrijdag 4 december de vloerbedekking en het laminaat gelegd wordt en maandag 7 december wordt het bankstel bezorgd.

Zaterdag 12 december gaan we dan over.

Gelukkig heb ik in deze drukke tijd van 7 t/m 20 december vrij. Dat is ook wel nodig.

Gisteren hebben we ook voor de postzegels gezorgd en alle verhuiskaarten liggen nu verzend klaar.

Vandaag hebben we weer een gedeelte ingepakt. Het begint steeds meer op kamperen te lijken, maar ....over een maand zijn we over.

 

21 december 2009.

 

Na de drukte van de verhuizing nu weer tijd gevonden om de site bij te werken.

Nadat we de sleutel gekregen hebben heeft Winfried, zoals beloofd, het appartement behangen en "getext".

Op vrijdag 4 december is de vloerbedekking en het parket gelegd en konden wij aan de slag. Op maandag 7 december is het bankstel afgeleverd.

We hadden iedere dag met de auto al wat verhuisd en op zaterdag 12 december hebben we de grote spullen nog overgehuisd.

We hebben goede hulp gekregen van Dick (vriend), Theo (broer), Hennie (neef) en Toon (oud collega van de ING). Op zaterdagmorgen om 8.30 uur heb ik Toon opgehaald van het station en zijn we de verhuis-bus gaan halen. Met dank aan alle hulp waren we om 14.30 uur klaar met het overhuizen. In die tijd hebben we ook nog e.e.a. afgeleverd bij Fenna, is de bus terug gebracht en heb ik Toon weer naar het station gebracht.

Toen moesten we nog ongeveer 45 dozen uitpakken, kasten inrichten, lampen hangen (met dank aan Erik Jan, zoon van Dick) en

e.e.a. aan de muren hangen.

Nu zijn we op een een paar kleine dingen na klaar.

Het bevalt ons fantastisch, mooi uitzicht, lekker rustig en vooral ...... een geweldig appartement.

Hieronder een foto van de voordeur.  En voor wie wil weten wat er achter de voordeur is: bij "foto's verhuizing 2" staan nog meer foto's.