Home
Israël 2012
Bali 2013
Gran Canaria 2013
Rusland 2013
Foto's Rusland 2013
Reünie POV 2013
Egypte 2014
Fotomiddag bestuur
Ubbergs Volkslied
Verhuizing
koningspaar BUB
keizerspaar BUB 2007
eerste jaar
tweede jaar
derde jaar
vierde jaar
vijfde jaar
foto's
keizerspaar BUB 2012
Kermis 2010
Schuttersfeest 2011
gedichten
van arts naar .....
Kopstukken familie 1
Kopstukken familie 2
Nog meer kopstukken
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Sitemap

 

  

Kermis 2008.

 
Zaterdag 5 juli.
 
Op zaterdag was weer de traditionele mis.
Voor het eerst vertrokken we van af de parkeerplaats aan de Plantaanstraat. Na een klein rondje door het dorp arriveerde we bij de kerk. De mis was weer zoals elk jaar. Onze voorzitter (John) hield deze keer (in tegenstelling tot vorig jaar) maar wel een slot woordje.
Na de mis zijn we bij “Spijker” weer een afzakkertje gaan pakken.
 
 
Zondag 6 juli.
 
De dag van de kroning van het nieuwe koningspaar. Marian Hendriks heeft ons met de auto naar de danstent gebracht. Deze stond dit jaar (voor het eerst) op het parkeerplein naast de kerk. (De kermis stond dit jaar op Schellingshof en de Waterstraat).
Vanaf de danstent zijn we het oude koningspaar (Theo en Jolanda) in de Bongerdstraat gaan ophalen. Uiteraard zaten wij als keizerspaar in de koets en hadden wij weer een fantastisch uitzicht op de stoet.
Na het strijken van de vlag gingen we op weg naar het aspirant koningspaar in de Wilgenlaan. Onder de tonen van het Wilhelmus werd de vlag gehesen. Hierna volgde een (of meerdere) consumpties voor de leden van de schutterij.
Na dat een ieder iets genuttigd had gingen we op weg naar de danstent voor de traditionele kroning van het nieuwe koningspaar. Zij gaan het koningsjaar door als Danny 1 en Joan 1. Zij zijn het jongste koningspaar in de geschiedenis van de schutterij.
Ook moet nog vermeld worden dat onze schuttersvrienden uit Kranenburg dit jaar ook weer aanwezig waren. (Het koningspaar is met ons in de koets meegereden.) Ook was dit jaar de schutterij uit Zyflich voor het eerst aanwezig.
Na alle feestelijkheden zijn we bij Hein en Tonny (de ouders van Danny) met de hofhouding en bestuur nog iets gaan drinken en eten.
De overige dagen van de kermis konden wij incognito doorbrengen.
 
 
Oktoberfeesten Sittard 12 oktober 2008.
(georganiseerd door Sjtadssjötterie Sint Rosa, Zitterd)
 
Om te beginnen: Het was in alle opzichten fantastisch!!!
(weer: 20 graden met een lekker zonnetje, opvang, organisatie, publiek)
Bennie kwam ons om 8.30 uur thuis ophalen. We zijn naar het parkeerterrein van “De Wit” gelopen waar we om 9.00 uur vertrokken richting Sittard.  Er was een grote opkomst, met ongeveer 60 personen gingen we richting zuiden.
De chauffeur reed liever niet door Nijmegen en reed richting Arnhem, Venlo naar de A73. Bij Ewijk gingen we de brug over zodat we naar 45 minuten rijden “al” in Beuningen waren. Dit mocht de pret echter niet drukken en om ongeveer 11.15 kwamen we aan in Sittard.
We marcheerden de feesttent in en werden op een fantastische manier ontvangen.
Voor iedereen (geüniformeerd en niet geüniformeerd) was er koffie en broodjes en
2 consumptiebonnen. Voor de konings- en keizersparen was er ook nog een lekker stuk Limburgse vlaai.
Na de koffie nuttigde de meeste leden nog een lekker biertje (een pul van een ½ liter witbier).
Omstreeks 14.00 uur begon de optocht door het centrum van Sittard.
Hieraan deden gilden, schutterijen en oude tractoren mee. In het begin was het rustig, om niet te zeggen stil, wat de publieke belangstelling betrof. Maar hoe dichter we bij de kermis kwamen hoe drukker het werd. Op een gegeven moment liepen we langs het kermisterrein waar de mensen wel 5 rijen dik stonden. En waar je liep kreeg je applaus. Het was een echt “kippenvel” gevoel.
Na de optocht arriveerde we weer in de feesttent waar ondertussen de band “Palemiger Spatzen” aan het spelen was. De naam zegt het al : gezellige Duitse muziek.
Wij werden als keizerspaar gevraagd aan de genodigde tafel te gaan zitten waar ook voor een drankje werd gezorgd. (wijn, bier enz.)
Later in de middag werd er een vendel demonstratie gegeven en begon het schieten om de titel “Koning der koningen”. Er werd geschoten met 19mm kaliber (wij schieten zelf met 9 mm kaliber). De titel ging naar een koning van een Duitse vereniging met een Belgische koning. Kan het nog internationaler.
Na het nuttigen van verscheidene consumpties gingen we om 20.00 uur weer richting Beek waar we om 23.00 uur aankwamen.
Zoals ik al begon: Het was een fantastische dag die zeker voor herhaling vatbaar is.
 
 
 

Optocht door de straten van Sittard.

 

 

 
Het koningspaar (Danny en Joan) hadden andere verplichtingen en konden niet naar de Prinsenproclamatie toe. Wij zijn daarom, evenals vorig jaar, als Keizerspaar aanwezig geweest. Dit was voor ons geen straf gezien de (gezellige) ervaring van vorig jaar.
Harm haalde ons thuis op en wij zijn met onze auto naar het Kulturhus gereden.
Wij zaten vooraan bij het podium aan een gereserveerde tafel, waardoor wij alles goed konden volgen. Er waren diverse optredens en weer wis onze voorzitter, John, ons te verrassen met een optreden. Nu trad hij op als zangeres (zonder naam) met het nummer Mexico.
Deze avond trad Stanley de Goeij af als President van de Cavalieren en werd opgevolgd door Peter Braam.
Maar om over varrassingen te spreken: Enige tijd later kwam Stanley weer op het podium, maar nu als Prins Stanley de Goeije.
Ook John was zeer verrast toen zijn dochter Danique als een van de page’s naar voren kwam. (Dit was allemaal buiten John om geregeld)
Wij werden als Keizerspaar op het podium uitgenodigd om de steek aan de nieuwe prins te overhandigen.
Na alle plechtigheden volgde nog een gezellige avond.
 
Prinsenreceptie zondag 9 november 2008.
 
Op zondag zijn, wij weer als Keizerspaar, naar de receptie van prins Stanley de Goeije geweest. We werden thuis opgehaald door onze commandant Rege. Net als zaterdag zijn wij met onze auto naar het Kuturhus gereden. Rege had wel enige moeite om in onze (kleine) auto te stappen.
Op de receptie waren verschillende verenigingen uit Beek aanwezig, evanals diverse Carnavalsverenigingen uit de omgeving en Duitsland.
Na een paar gezellige uren zijn wij weer naar huis gegaan.
  
Verjaardag Jos Peters zondag 16 november 2008.
 
En weer een feestje. Wat hebben wij toch een moeilijke taak.
Jos Peters, een van de bestuursleden van de vereniging, werd 60 jaar en gaf een feestje bij “Sous”.
Het Koningspaar, Keizerspaar en bestuur waren hiervoor uitgenodigd. Omdat het Koningspaar en Keizerspaar altijd onder begeleiding gaan, zijn er ook een aantal officieren mee gegaan.
Ron kwam ons, met auto, thuis ophalen en heeft ons na een paar gezellige uurtjes, met auto weer thuis gebracht.
 
 
Opening schietbanen vrijdag 12 september 2008.
 
Vandaag was de officiele opening van de nieuwe schietbanen in het Kulturhus.
De officiele opening gebeurd door onze ere voorzitter Piet Creemers en zijn vrouw Bets.
Het zijn mooi, moderne banen geworden. Het bouwteam heeft een fantastische prestatie geleverd.
Nu maar hopen dat de leden de weg naar de banen weer kunnen vinden zodat de verschillende competities weer verder opgestart kunnen worden.
 
Crematie Hemmie Jurjus zaterdag 21 februari 2009.
 
Wij zijn met een delegatie van de schutterij naar de crematie van Hemmie Jurjus geweest.  De delegatie bestond behalve uit ons als Keizerspaar uit 4 bestuursleden en 3 officieren.
Hemmie was al ruim 40 jaar lid van de schutterij.
 

Koningsraad, zaterdag 21 maart 2009.

Vandaag was weer de traditionele koningsraad van de oud koningen.

Even  als voorgaande jaren vond deze plaats bij "Spijker".

We begonnen met een voortreffelijk voorgerecht: een visbuffet met zalm, paling, garnalen, vissalade enz.

Naar het hoofdgerecht (Varkenshaas, gebakken aardappels, frites en groenten) eindigde we met een heerlijk  ijssorbet als toe.

Na een rookpauze begon om ongeveer 21.00 uur met de vergadering. Er zijn, zoals ieder jaar, oa afspraken gemaakt over de kermis. Naar het bekende rondje van de schutterij zijn we nog even  gebleven voor een afzakkertje.

Al met al was het een gezellige avond.

Verder nog de complimenten aan de voorzitter van de oud koningen, Louis van Opbergen, voor het regelen van het (uitstekende) eten.

 

 Rookpauze (Theo en Erik)

 

 

 JAARVERGADERING, ZONDAG 5 APRIL 2009.

 

Voor het eerst dit jaar een jaarvergadering voorafgegaan door een leden ontbijt.

Het ontbijt was fantastich verzorgd door "'t Spijker". Ook was de jaarvergadering hierdoor druk bezocht.

Tijdens de jaarvergadering stond (weer) het punt: "het meeschieten door de dames op de vogel voor de prijzen"

op de agenda.

Dit voorstel werd met grote meerderheid afgewezen (43 tegen, 18 voor en 2 blanco).

Na de vergadering was er nog een optreden van buutreedner Frank Schrijen uit Boxmeer. Dit was een leuke afsluiting van het programma van die dag.

Door het goede weer zijn we nog op het terras beland, wat een extra gezellige afsluititng gaf.

Al met al is het ledenontbijt/ledenvergadering een groot succes wat zeker voor herhaling vatbaar is.

 

 

KONINGSCHIETEN, ZONDAG 17 MEI 2009.

 

Het was weer de dag van het jaarlijkse Koningschieten. Wij werden om ongeveer 14.00 uur thuis door de hele schutterij opgehaald. Op weg naar het schietterrein bij 't Höfke "pikte"we onderweg het koningspaar Danny en Joan nog op. Het was een gezellige drukte bij het schietterrein. Dit werd mede veroorzaakt door de Kaloramatocht, die op de zelfde dag plaats vond.

Voor het eerst dit jaar werd er ook de de jeugd en door de dames op een (piepschuime) vogel geschoten voor de prijzen.

De eerste drie schutters warenn, zoals altijd de (loco) burgemeester, de Keizer en de Koning. Daarna schoten de schutters waarvan de volgorde door loting was vastgesteld. 

Nadat de prijzen verdeelt waren kon er aangetreden worden voor het Koningsschot. Bij  de jeugd vond de strijd, net als vorig jaar, plaats tussen Jordy Verploegen en Thijs Hubbers. Dit keer was Thijs de beste schutter.

 

 

 Felicitaties voor Thijs

 

 

Bij de heren was het dit jaar een spannende strijd tussen Coos Lamers en Hein Reinders.

Coos kwam als overwinnaar uit de strijd. Na de vendelhulde werd de aspirant Koningin (Marjo) opgehaald voor een receptie bij "Tinus".

Tijdens de Kermis zullen zij gekroond worden als het nieuwe Koningspaar van de schutterij.

 

 

 

 

 Ophalen van de aspirant koningin.

 

 

 

HET TWEEDE JAAR.

 

Het tweede jaar zit erop. Net als vorig jaar hebben wij weer een rustig jaar gehad om dat het Koningspaar zelf steeds aanwezig kon zijn.

Dit jaar zijn we voor het eerst naar de "Oktoberfeesten" in Sittard geweest. Dit was een fantastiche ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Ook werden dit jaar de nieuwe schietbanen van de schutterij officieel geopend. De complimenten voor de vrijwilligers die zich hiermee bezig gehouden hebben is wel op zijn plaats.

In februari hebben we afscheid moeten nemen van ons lid Hemmie Jurjus.