Home
Israël 2012
Bali 2013
Gran Canaria 2013
Rusland 2013
Foto's Rusland 2013
Reünie POV 2013
Egypte 2014
Fotomiddag bestuur
Ubbergs Volkslied
Verhuizing
koningspaar BUB
keizerspaar BUB 2007
keizerspaar BUB 2012
Kermis 2010
Schuttersfeest 2011
gedichten
van arts naar .....
Kopstukken familie 1
Kopstukken familie 2
Nog meer kopstukken
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Sitemap

  

Egypte 2014.

 

Zoals de laatste jaren gebruikelijk zijn we met Marians verjaardag heerlijk op vakantie gegaan.

De keus viel dit jaar op Egypte.

In 2004 waren we al eerder in Egypte geweest. We verbleven toen in Sharm el Sheikh en hebben toen de piramides in Cairo bezocht.

Deze keer zijn we naar een hotel in Hurghada gegaan omdat we ook Luxor en de Vallei der Koningen graag een keer wilde bezoeken. In Egypte hebben wij daarom een excursie hiernaar toe geboekt.

We moesten ’s-morgens al om 6.00 uur vertrekken. Na een paar hotels te hebben bezocht om de overige deelnemers op te halen gingen we richting Luxor. Na ongeveer 5½ uur, met een rustpauze, in een niet al te comfortabele klein bus arriveerde wij in Luxor.

 

Als eerste zijn we naar de Karnak tempel gegaan. Deze tempel bestaat uit diverse gedeelten waaronder een zuilenzaal met 122 zuilen die 23 meter hoog zijn. Op verschillende zuilen is de oorspronkelijke(!) kleur van de afbeeldingen nog te zien. Aan hiërogliefen is geen gebrek. Op alle muren, zuilen enz. zijn deze te zien. Ook zijn er verschillend obelisken. Het is een echt open lucht museum.

 

 

Na een bezoek aan deze tempel zijn we verder gereden. We kwamen langs verschillende oude tempels uit de tijd van het oude Egypte.

Onze volgende stop was bij een restaurant aan de Nijl waar wij onze lunch gebruikte. Hierna gingen we een boot naar de overkant van de Nijl waar de bus weer op ons wachten om ons naar de Memnonkolossen te vervoeren. Dit zijn twee beelden van zandsteen die 18 meter hoog zijn. Als mens val je daarbij in het niet.

Van daaruit zijn we, via het complex van Deir Al-Bahari naar de Vallei der Koningen gegaan. Dit is een grote vallei waar veel farao’s begraven liggen. We hebben een viertal van deze graven bezocht, waaronder het graf van Toetanchamon. Veel van deze graven zijn leeggeplunderd. Het is indrukwekkend dat men in de tijd zo’n grote en ingenieuze bouwwerken kon maken.

 

Vandaar uit ving onze terugreis van 5½ uur naar Hurghade weer aan.

Het was een vermoeiende dag, maar ondanks de lange niet zo’n comfortabele reis zeer de moeite waard.

 

 

 

Een week na dat wij weer thuis waren werden er geen excursies meer naar Luxor georganiseerd i.v.m. de dreiging van terroristische aanslagen.