Home
Israël 2012
Bali 2013
Gran Canaria 2013
Rusland 2013
Foto's Rusland 2013
Reünie POV 2013
Egypte 2014
Fotomiddag bestuur
Ubbergs Volkslied
Verhuizing
koningspaar BUB
keizerspaar BUB 2007
eerste jaar
tweede jaar
derde jaar
vierde jaar
vijfde jaar
foto's
keizerspaar BUB 2012
Kermis 2010
Schuttersfeest 2011
gedichten
van arts naar .....
Kopstukken familie 1
Kopstukken familie 2
Nog meer kopstukken
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Sitemap

 

KERMIS 2009.

 

Zaterdag 4 juli 2009.  

 

De kermis startte weer met de traditionele schuttersmis.

Harmen heeft ons thuis opgehaald en we vertrokken van het parkeerterrein in de Plantaanstraat naar de kerk.

Een verandering in de mis was dat dit jaar voor het eerst de collecte plaatsvond met een schuttershoed.

De mis duurde vrij lang (bijna 1,5 uur) en na afloop was het weer, zoals ieder jaar weer een afzakkertje nemen bij Spijker.

Het was fantasch weer, zodat we de avond op het terras konden doorbrengen.

 

  

 

 

Zondag 5 juli 2009.

 

De dag van de kroning.

Marian Hendriks heeft ons met de auto naar de tent gebracht, maar we haden ons op de tijd verkeken en waren daardoor 1 uur te vroeg aanwezig. Dit was dan ook een goed excuus om een terrasje te pakken bij "De Witte".

 

 

 

Eindelijk was het tijd om te vertrekken. Iedereen stond opgesteld, wij zaten in de koets.

Iedereen vetrok, behalve de koets waar wij inzaten.....een van de leidsels was gebroken.

Nadat deze op een provisorische snel gemaakt was vertrokken wij eindelijk. Na een inhaalrace (dwars door de rij schutters heen) kwamen wij toch gelijk met de rest van de schutterij aan bij het Koningspaar (Danny en Joan). Na het laten zakken van de koningsvlag gingen we op weg naar het aspirant koningspaar (Coos en Marjo).

Na het hijsen van de vlag (onder de tonen van het Wilhelmus) was het tijd voor een drankje (of meerdere) voor dat we vertrokken naar de tent.

 

 

In de tent aangekomen werd eerst de kroon gehesen terwijl het Ubbergs Volkslied werd gespeeld en meegezongen.Hierna volgde de ontkroning van Danny en Joan en de kroning van Coos en Marjo.

Danny probeerde nog een paar afscheidswoorden te zeggen maar door emoties overmand vanwege de ontkroning lukte dit hem niet.

Coos had zijn woordje wel klaar en hij wenste iedereen een "geweldadige Kerstmis", maar ach, een kleine verspreking moet kunnen.

Hierna volgde de receptie waarbij het halve dorp weer gekust moest worden, de vendelhulde van de vendeliers en een optreden van de majorettes en toen kon het feest beginnen.

Een primeur van de kermis was dat Ron dit jaar (Rege zat aan het hof) commandant was. Iets wat hem goed afging zoals je op deze foto kunt zien.

 

 

Na de afsluiting in de danstent zijn we naar de residentie van Coos en Marjo gegaan voor een hapje en (alweer) een drankje.

Coos en Marjo hadden ons gevraagd om de gehele kermis aan het hof te zitten, iets wat wij graag deden.

Deze Kermis is dus zeer geslaagd te noemen.

 

Herdenking bevrijding 17 september 2009.

 

De jaarlijkse herdenking van de het begin van Market Garden. Ons koningspaar (Coos en Marjo) konden niet aanwezig zijn dus wij waren  als plaatsvervangers aanwezig. Wij werden opgehaald door Harmen Arts.

Het was dit jaar 65 jaar geleden dat Market Garden begon.  Er waren dat jaar ongeveer 50 Amerikaanse militairen bij de herdenking aanwezig.

Na de gebruikelijke toespraken werden er bloemen gelegd bij het monument. Wij hebben uit naam van de schutterij de bloemen bij het monument gelegd.

Als afsluiting werd het nummer "The Rose"  gespeeld en gezongen.

Na afloop was er weer tijd voor drankje bij Spijker.

 

Sittard zondag 25 oktober 2009.

 

Even als vorig jaar zijn we dit jaar naar de Oktober feesten in Sittard geweest en evenals vorig jaar was het weer fantastisch.

We hadden dit jaar na alle verhalen van vorig jaar nu twee bussen nodig. Dit kwam ook omdat de hofhouding in het geheel meeging (heren in het pak, dames in het lang)

We kregen een geweldige ontvangst in de tent.

Thimo van de organiserende vereniging kwam ons gelijk gedag zeggen (Marian kent hem ook van Hyves) en ook de koning en de koningin van het Sint Jorisgilde  uit Budel (Martin en Saskia) die wij vorig jaar voor het eerst in Sittard ontmoet hebben, kwamen gelijk naar ons toe. Leuk om op die manier ontvangen te worden.

Ook de optocht was weer grandioos met duizenden mensen langs de kant die je een hartverwarmend applaus gaven  als je langs kwam. (was ook nodig, het was een stuk minder warm dan in 2008). Dat is echt kicken.

En verder: even als vorig jaar zeggen wij....volgend jaar weer, dit wil je toch niet missen!!!

 

 

 

Vergadering Oud Koningen Zaterdag 27 maart 2010.

 

Het was weer de traditionele vergadering van Oud koningen vooraf gegaan door een etentje.

Na eerst een drankje genuttigd te hebben volgde het etentje,

Even als vorig jaar was het voorafje weer een fantastisch vis buffet. Na de hoofdmaaltijd, het toetje en een rook pauze begon de vergadering.

De vergadering werd voor gezeten door de voorzitter van de Konngsraad Louis van Opbergen.

Er werd, zoals ieder jaar, ingegaan op de mis tijdens de Kermis. Het verzoek was dat er zoveel mogelijk oud kongingen aanwezig konden zijn.

Dit jaar was er ook aan vraag van Theo van Steen over het geluidniveau van de muziek tijdens de Kermis in de tent. Hij had hier last van (er kan geen normaal gesprek plaatsvinden). Na een levendige discussie was de conclusie dat het geluidsniveau binnen de (wettelijke) normen lag. De schutterij heeft hier weining invloed op op de de uitbater van de tent hiervoor verantwoordelijk is.

Na het sluiten van de vergadering was er nog tijd voor een drankje en een gezellig samen zijn.

 

Jaarvergadering Zondag 11 mei 2010.

 

De jaarlijkse ledenvergadering begon, even als vorig jaar, weer met een leden ontbijt. De opkomst was nog groter dan vorig jaar. Het ontbijt wordt door de leden gewaardeerd.

Na het ontbijt volgde de jaar vergadering die, onderleiding van onze voorzitter John, weer in een sneltrein vaart afgelopen was. Het door de schutterij aangeboden drankje werd dan ook niet tijdens maar na de vergadering geserveerd.

Na de vergadering was er, net als in 2009,  nog een optreden van buutreedner Frank Schrijen uit Boxmeer. Dit was een leuke afsluiting van het programma van die dag.

 

Koningschieten Zondag 16 mei 2010.

 

Zaterdag was het regenachtig weer, maandag was het slecht weer maar tijdens het koningschieten op zondag hadden we gelukkig fantastisch weer.

Wij werden dit jaar voor het eerst in de van Hasseltstraat opgehaald. Dit was voor de "nieuwe" bewoners van Beek een leuke kennismaking met de schutterij. (het leverde ook nog nieuwe leden op.)

 

 

 

Via de Bongerdstraat, waar het oude koningspaar Coos en Marjo opgehaald moest worden, gingen we naar het schietterrein bij  't Höfke .

Er werd dit jaar, net als in 2009 door de jeugd en de dames op een (piepschuime) vogel geschoten voor de prijzen.

De eerste drie schutters waren, zoals altijd de (loco) burgemeester, de Keizer en de Koning. Daarna schoten de schutters waarvan de volgorde door loting was vastgesteld. 

Nadat de prijzen verdeelt waren kon er aangetreden worden voor het Koningsschot. Bij  de jeugd vond de strijd plaats tussen  Thijs Hubbers (die zijn titel verdedigde) en Ken Kroes. Ken was de beste schutter en werd onze nieuwe jeugdkoning.

De strijd bij de heren ging tussen Coos Lamers (die ook zijn titel verdedigde) en Oscar Kroes. Oscar was, net als zijn zoon Ken bij de jeugd, de beste schutter. Hij zal dan ook met de Kermis gekroond worden als Koning van de schutterij.

 

 

Felicitatie van Marian aan Oscar.

Na het schieten werd de aspirant koningin  Desiree thuis opgehaald. Hierna volgde nog een gezellig samen zijn bij "Sous".

 

 

 

 

Het derde jaar.

 

Het was voor ons een rustig jaar.

Ons koningspaar Coos en Marjo waren dit jaar bijna.zelf overal present.

Alleen bij de herdenking op 17 september 2009 konden zij niet aanwezig zijn. 

Ook dit jaar was Sittard en het ledenontbijt weer fantastisch.

Wat wel jammer was dat de Kaloramamars vanaf dit jaar tijdens het Koningschieten niet meer start bij 't Höfke maar bij het Kulturhus.