Home
Israël 2012
Bali 2013
Gran Canaria 2013
Rusland 2013
Foto's Rusland 2013
Reünie POV 2013
Egypte 2014
Fotomiddag bestuur
Ubbergs Volkslied
Verhuizing
koningspaar BUB
keizerspaar BUB 2007
keizerspaar BUB 2012
Kermis 2010
Schuttersfeest 2011
gedichten
van arts naar .....
Kopstukken familie 1
Kopstukken familie 2
Nog meer kopstukken
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Sitemap

 

                                                                                                                               

           BALI  2013

.

Voor de vierde keer zijn wij naar Bali op vakantie geweest. Ruim drie weken weg uit de kou in Nederland.

We zijn een dag eerder naar Schiphol gegaan omdat we 's-morgens al vertrokken. We hadden een kamer genomen in een design hotel. Een hele ervaring. De douche en het toilet stonden midden in de kamer in een koker van glas. De kleuren van de verlichting boven het toilet en de douche kon je zelf in diverse kleuren instellen (groen, blauw, paars, rood enz).

Bij het wakker worden konden wij vanuit ons bed het vliegtuig zien staan waarmee wij naar Bali zouden vliegen.

 

 

Buiten de overnachting op Schiphol zijn er deze keer nog een paar dingen anders gegaan:

-       We zijn deze keer met Malaysia Airlines via Kuala Lumpur naar Denpasar-Bali gevlogen ipv met Cathay Pacific via

         Hong Kong.

-       Ook verbleven we deze keer niet in Hotel Bakong Beach in Tuban (bij Kuta) maar in Hotel Bumas in Sanur. Dit had te

         maken met de verbouwing die bij Hotel Bakung Beach aan de gang was.

 

Sanur is een veel rustiger plaats dan Kuta, er is dan ook veel minder te doen. Voor winkelen, wandelen (langs het strand) enz. kun je veel beter in Kuta zijn, iets wat ons ook veel beter bevalt.

 

De eerste week van de vakantie was ik niet helemaal in orde, de tweede week had Marian last van voedselvergiftiging. Maar toch hebben we ook genoten. We zaten in een rustige kamer bij een van de zwembaden (er waren er twee). In de lamp boven ons terras was een vogel stelletje aan het nestelen, wat leuk was om naar te kijken.

 

                                                       

 uitzicht vanaf ons terras.

 

Maar we zijn niet alleen bij het hotel gebleven.

Op 5 februari (Marians verjaardag) zijn we een Balinese kookcursus gaan volgen. ’s-Morgens werden we met een auto opgehaald en brachten eerst een bezoek aan een plaatselijke markt. Hier kregen wij uitleg over de diverse soorten kruiden en groenten die wij zouden gaan gebruiken bij het koken.

Vanaf de markt zijn wij naar de kookschool gegaan.  We werden onthaald met een drankje en wat fruit. Na hiervan genoten te hebben het echte werk. We waren maar met z’n tweeën (het leek wel een privé les) en hadden dan ook alle aandacht.

Eerst alle ingrediënten (per gerecht) heel fijn snijden (julienne) en daarna met een vijzel alles pureren. Toen dit voor alle gerechten was gebeurd begonnen we met wokken. Dit was redelijk warm bij een buiten temperatuur van ongeveer 31 graden.

 

 

 

Nadat alles bereid was stonden onder andere de volgende gerechten op tafel:

-       Plaksaté (dit is Balinese saté, geen stukjes vlees maar een soort gehakt van kip dat om een stokje wordt gedraaid.

-       Nasi, bami en witte rijst.

-       Gebarbecuede vis

-       Hete boontjes

Na dat we onze eigen gekookte maaltijd hadden geproefd kregen we nog een ,door de kok, gemaakt toetje. En natuurlijk kregen we ook een certificaat omdat we deze cursus gevolgd hadden.

Op Valentijndag (14 februari) zijn we in een restaurant wezen eten waar een “Dutch evening” plaatsvond. Het hele restaurant was versierd met hartjes voor valentijn en er werd door de vaste gasten uitbundig gedanst.

 

Tijdens een strandwandeling kwamen we terecht bij een crematie. Dit was weer een totaal andere crematie dan die wij tot nu toe hadden gezien. Het betrof hier een persoon van de middelste kaste.

Vorig keer hebben we een crematie gezien van iemand van de hoogste kaste (heel uitbundig) en van de laagste kaste (heel bescheiden). Maar welke je ook bijwoont, het blijft indrukwekkend.

Een van de laatste dagen zijn we met een excursie naar het Noorden van Bali geweest. Deze excursie hadden we in 2003 ook een keer gemaakt en had zeer veel indruk op ons gemaakt. Ook nu weer genoten van de schitterende natuur, tempels en rijstvelden. Alleen jammer dat we, toen we beneden bij de Git-Git watervallen waren werden overvallen door een tropische bui. Maar je weet, in het regenseizoen loop je dat risico.

 

 

 Bij de Git-Git in de regen.